Skip to content

Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Wie is rechtmatig eigenaar van gebruiksdata?

Rechtmatig eigenaar van gebruiksdata

Wanneer wij de verbruiksdata van een installatie willen weten, dan moet de eindklant toestemming geven. De data is en blijft van de eindklant [verhuurder/pandeigenaar]. De opdrachtgever bepaalt wie toegang krijgt. Het is goed om hier bewust van te zijn. Zodat je inzicht krijgt in wie het verbruiksniveau, hoofdniveau en subniveau meet én hoe je hier optimaal gebruik van maakt.

De officiële meter wordt gebruikt voor de afrekening. Wanneer je die meetgegevens wilt hebben, dan dient de pandeigenaar toestemming te geven om die gegevens in te lezen. Het meetbedrijf beheert vervolgens de verbruiksdata en geeft die door aan de energieleverancier.

Gebouwinstallatie

Bij gebouwinstallatie geef je Ommnia Systems toestemming en krijg je daarmee inzicht aan je dashboard. Er zijn verschillende dashboarden beschikbaar. Onder andere voor de facilitair manager en voor de technische dienst. Beiden hebben namelijk interesse in andere gegevens. De facilitair manager wil vooral weten hoe het financieel in elkaar steekt. De technische dienst wil op de hoogte blijven van onderhoudsmeldingen en dergelijke.

Meetgegevens hoofdmeters

Bij het verwerken van de meetgegevens van hoofdmeters, geef je toestemming aan het meetbedrijf om hun meetgegevens met ons te delen. De meetbedrijven zijn verantwoordelijk voor accurate meetgegevens. De verwerker is bijvoorbeeld Ommnia Systems. Ommnia Systems moet toestemming krijgen om te monitoren. De eigenaar van een pand moet toestemming geven voor de meetgegevens naar een energieleverancier om deze door Ommnia Systems te laten te verwerken. Het gaat hierbij over exact dezelfde gegevens als de energieleverancier. Van de energieleverancier krijg je enkel een factuur en wij gaat aan de slag met de meetgegevens.

Optimaal gebruik van meetgegevens

We kijken waar de hiaten in het verbruik zitten, waar zit bijvoorbeeld een stijging of dergelijke afgezet tegen historische data. We gaan een oordeel verbinden aan de data. Ook al kijken we misschien naar dezelfde informatie. Wij breiden dit uit met het betrekken van bijvoorbeeld de gegevens van de pomp of een ander installatieonderdeel. Een meetbedrijf en netbeheerder gaan dit niet doen. Het is een verdieping op hoofdniveau. We gaan een stap verder en betrekken de gegevens van het gebouwbeheersysteem erbij. We verdiepen ons bijvoorbeeld in een deel van de installatie met de submeters erbij.

Geef ons toestemming! En ontdek wat jouw verbruiksdata voor jouw panden kan betekenen. Bel 085 – 105 25 74 | info@ommnia-systems.nl

Deel dit bericht

Recente blogs

De voordelen van het Ommnia Systems platform

Energie is een hot topic: de schaarste, de prijzen, de impact op het milieu. Niet alleen particulieren, maar juist ook bedrijven zullen hier een standpunt over in moeten nemen. Energie verbruiken doen we allemaal. Maar hoe hou je dat in de hand? En hoe stuur je bij?

LEES VERDER >>>