Skip to content

Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Wat koop ik aan verbruik?

Je [ver]koopt dit jaar een nieuw pand, maar wat [ver]koop je eigenlijk aan verbruik? Wanneer je een pand [ver]koopt, heb je geen beeld van het verbruik. Er zijn vaak geen meetgegevens beschikbaar. Je kunt hooguit gegevens vinden van een maand vooruit, maar niet hoe het verbruik is over een jaar. Je moet van vooraf aan beginnen en dan maar hopen dat het verbruik niet tegenvalt…

Dit kun je heel makkelijk oplossen door Ommnia-systems met een slimme meter te verbinden. Bij overstappen naar een andere leverancier of een eventuele aankoop van een gebouw, kun je dan verder analyseren dan een maand.

In je eigen gebouw heb je hier ook direct profijt van, maar ook als je een pand verkoopt. Als je het goed doet, pak je meteen de verbeterpunten op om te verduurzamen. Jij gaat nu slim om met energie, maar het is ook een pluspunt bij het verkoopproces. Jij hebt namelijk meetgegevens en hebt inzichtelijk gemaakt hoeveel jouw gebouw verbruikt.

Regie pakken

De netbeheerder doet namelijk niks met data, dus zullen de eigenaren van gebouwen dit meer en meer oppakken. Je kunt al vrij eenvoudig de meetgegevens zelf monitoren. Dan ben jij eigenaar van die data en heb je zelf de regie in handen. Door een slimme meter met eventueel extra sub-meters kun je nog meer inzicht creëren. Zo kun je de ruimtes in je gebouw of apparatuur optimaal gebruiken op basis van bezetting en dergelijke. Hiermee bespaar je vervolgens energie en kosten.

Logboek gebouw

Eigenlijk wil je een logboek van het verbruik van een gebouw. Een soort ‘lifeline’ van alle voorgaande jaren, dan weet je echt wat je koopt. Koop je een duurzaam gebouw of is er veel onnodig verbruik? Je ziet door het logboek hoe het gebouw zich gedraagt qua kosten, energie en ten opzichte van andere vergelijkbare gebouwen.

Hierbij kunnen wij veel voor je betekenen. We geven jouw bedrijf[spand] nog meer waarde door het verbruik in kaart te hebben: 085-1052574 | info@ommnia-systems.nl

Deel dit bericht

Recente blogs

De voordelen van het Ommnia Systems platform

Energie is een hot topic: de schaarste, de prijzen, de impact op het milieu. Niet alleen particulieren, maar juist ook bedrijven zullen hier een standpunt over in moeten nemen. Energie verbruiken doen we allemaal. Maar hoe hou je dat in de hand? En hoe stuur je bij?

LEES VERDER >>>