Skip to content

Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Verhoog gebouwprestaties, verlaag het verbruik

Veel gebouwen hebben een gebouwbeheersysteem (GBS) waarop te volgen is hoe gebouwgebonden installaties draaien en wat het verbruik is. Door trending is terug te zien of setpoints worden gehaald en door alarmmanagement is inzichtelijk waar de actuele verstoringen zijn. Hoe installaties worden aangestuurd om een ruimte op comforttemperatuur te krijgen en of die storing voorkomen had kunnen worden, is niet te zien in een GBS. Daar komt de toegevoegde waarde van Ommnia Systems!

Ommnia Systems is een handige tool om de performance van jouw gebouw inzichtelijk te maken. Trending in GBS laat vaak zien hoe geweldig een installatie draait en dat ruimten vaak de gewenste temperatuur hebben. De momenten dat dit echter niet het geval is, vallen niet of nauwelijks op in deze trends. Met ons platform laten we juist deze momenten zien en ook wat de oorzaak daarvan is. Op die manier kan er tot wel 20% bespaart worden op energie en onderhoud.

Eén overkoepelend systeem

Ommnia Systems haalt met slimme connectors de gegevens van één of meerdere gebouwen naar één overkoepelend systeem. Dus met één inlog haal je alle informatie uit jouw gebouwen. Op deze manier kun je gemakkelijk verbruikspatronen herkennen en vergelijken met andere gebouwen en met voorgaande jaren. Dit in combinatie met de lokale weersomstandigheden en de oppervlakte en toepassing van de verschillende ruimten, maakt het mogelijk om de gebouwen en installaties 100% te managen!

1-2-3 integratie

  1. Zoals gezegd beschikken de meeste gebouwen over een GBS, waardoor al veel (meet)gegevens beschikbaar zijn.

  2. Door het toepassen van slimme connectors naar bestaande GBS-systemen is integratie kinderspel.

  3. Op de data uit de gebouwen worden in Ommnia Systems logaritmes los gelaten aan de hand van opgestelde regels, zodat deze data begrijpelijke informatie wordt.

Koppelen met overige systemen

Door te koppelen met facilitymanagementsystemen en vastgoedmanagementbeheersystemen krijg je als beheerder optimaal inzicht in het duurzaamheidsprofiel van elk gebouw en worden KPI’s duidelijk gepresenteerd op basis van werkelijke gegevens. Door deze beheersystemen met elkaar te koppelen maak je van jouw gebouw een slim en gezond gebouw én bespaar je tot wel 20% op energie en onderhoud en reduceer je jouw CO2-uitstoot tot wel 35%!

Bel gerust voor meer informatie: 085 – 105 25 74

Deel dit bericht

Recente blogs

Slim omgaan met schaarse stroom

Wist je dat er verschillende internationale marktplaatsen zijn waar energie wordt verhandeld? Hier koopt jouw energieleverancier zijn stroom in. Iedere dag, iedere week, iedere maand en ieder jaar kan er een andere prijs gelden. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van de energie. De zon en de wind staan niet ‘aan’, zoals een ouderwetse kolencentrale. Nieuwe, schone energie is niet stabiel beschikbaar en met dat gegeven moeten we leren omgaan.

LEES VERDER >>>