Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Thuis aan de slag met Ommnia Systems

Thuis aan de slag met Ommnia Systems

Je werkt op dit moment vast met een regelsysteem dat trends en grafieken aan je laat zien. Hier kun je absoluut je voordeel mee doen. Alleen wij vinden dat het eigenlijk nog beter kan. Bijvoorbeeld door relaties te leggen tussen de meetgegevens en ook voorspellend onderhoud te programmeren. Hierdoor wordt al die data in je regelsysteem pas echt waardevol, omdat je machines en gebouwen nog efficiënter kunt gebruiken.

Je snapt dat dit energie en kosten bespaart. Daarom hebben we een platform voor correctief, preventief en voorspellend onderhoud te sturen: Ommnia Systems.

Ommnia Systems is ontstaan met de gedachte om storingen en ontwerpfouten te traceren. Je kunt nog zo’n nieuw of goed ogend pand hebben. Dat wil niet zeggen dat er geen ontwerpfouten zijn. Wil je deze snel traceren en storingen uit je systemen halen? Dan kun je dit doen vanaf jouw dashboard.

Beheer op afstand

Beheer op afstand is nu in deze tijd extra handig. Stel dat je pand nu niet meer volledig bezet is, dan wil je dit ook terugzien in de energierekening. Gelukkig kun je met Ommnia Systems op afstand zien welke ruimtes onnodig energie verbruiken. Vanaf de plek waar jij je bevindt, kun je het klimaat na regelen. Zodra er ook maar een afwijking geconstateerd wordt, ontstaat er een ‘spark’ [een vooraf gedefinieerde afwijking] en krijg je hier een melding van. Alles kun je regelen waar je ook bent.

Waar begin je?

Het begint met inzicht creëren: Wanneer verbruik ik energie? Weet ik waar m’n energie zit? Hoe is het gebruik van mijn machines en gebouwen?

Wanneer je van bovenstaande vragen bewust bent en de antwoorden weet, kun je nog gerichter je machines instellen en je gebouwen efficiënter gebruiken. Dit kun je allemaal onderzoeken in het dashboard van Ommnia Systems. Je ziet meteen ook waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Je hoeft dus niet naar je machine of gebouw toe om eens te kijken wat je kunt verbeteren. Wanneer het Ommnia platform het werk voor je doet, betekent het vooral optimaliseren.

Wat kun je dan optimaliseren?

Wat dacht je van pompen die slijten, filters die vuil raken en lampen die te lang branden? Hierin kun je veel verbeteren. Denk onder andere aan pendelgedrag tussen koelen/verwarmen.

  • Pendelgedrag te vaak in te korte tijd betekent vaak onnodige energieverspilling. Dit komt voor bij warmtepompen die ’s ochtends verwarmen en ’s middags omschakelen naar koelen. Wanneer je gerichter bezig bent met ‘wat moet ik ’s morgens verwarmen en ’s middags koelen, kun je zo 30% energie besparen. Kijk naar de weersvoorspelling en bijvoorbeeld waar de schaduwkant van je gebouw is, dan kun je de warmtepomp daar op instellen. Wil je dat dit automatisch gaat? Dan kun je dit sturen vanuit het Ommnia Systems. Hierin wordt jouw warmtepomp dan weersvoorspellend geregeld. Hiermee kun je wel veel energie besparen.
  • Daarnaast kun je relaties vastleggen. Bijvoorbeeld wanneer een ruimte niet warm wordt. Dan kun je in die ruimte relaties leggen met een pomp, ketel of klep. Hierdoor worden gerichter meldingen gemaakt. Daarnaast krijg je niet alleen trends en grafieken te zien, maar is het Ommnia Systeem continu aan het monitoren. Je mist op deze manier nooit een kans om te verbeteren, omdat je hiervan automatisch een seintje krijgt.
  • Moet je met prestatieborging aan de slag? Dan heb je in 1 klik een rapportage.

Gegarandeerd dat hierdoor jouw machines en gebouwen beter functioneren en dat jij prettiger werkt!

Heb je vragen? Bel of mail ons: 085-1052574 / info@ommnia-systems.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Recente blogs

Contact

Ommnia Systems B.V.

Haart 5

5835 CS Beugen


T: 085 – 105 25 74

E: info@ommnia-systems.nl

Offerte aanvragen?

Wil je vrijblijvend een offerte?

Neem dan contact op