Skip to content

Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Investeren in nauwkeurigheid

Energiebesparing door goed afstellen van gebouwen

Als we de wereld groener willen maken, is de oplossing niet enkel bijvoorbeeld elektrisch rijden. Ik zie meer kansen in het goed inzetten van alles wat we in het verleden hebben gemaakt. Denk aan niet onnodig systemen laten draaien, zuiniger maken en vervangen van wat er al is. Ik zeg niet dat elektrisch rijden niet nodig is, maar dat is niet alleen maar de oplossing.

Ik vroeg laatst aan mijn zoontje van 5 of hij extra wil doneren aan Natuurmonumenten. Zijn antwoord is zo simpel en puur: “Ja, want de dieren moet ook ergens wonen”. Iemand van 5 heeft er geld voor over om de leefomgeving van dieren beter te maken.

Hebben wij er geld voor over om onze wereld beter te maken?

Hebben wij er geld voor over om minder slordig met de dingen om te gaan?

We weten de ‘hoe’ niet

We weten dat het heel slecht gaat met de aarde, alleen niet iedereen weet hoe je dat moet aanvliegen. Hierin wil ik met Ommnia Systems de oplossingen leveren. Ons omringen met mensen met dezelfde visie en die verspreiden. Ons platform sluit hierbij aan en levert inzichten om te verbeteren. Als iedereen er gebruik van maakt bij zijn of haar gebouw, dan ben ik een heel tevreden man.

Inzicht in slordigheid

Over het algemeen heeft iedereen handvatten nodig om te zien wat we fout doen, waar wij nu slordig mee omgaan. Je kunt namelijk prima systemen hebben, maar het is belangrijk om het onderhoud, die gele kaarten, belangrijk te maken zie eerdere blog. Onderhoud wordt vaak met een vast interval uitgevoerd. Vaak te vroeg of te laat, maar nooit op het juiste moment. Het moet eerst niet meer werken, voordat we in actie komen. Dat slordige moet er uit. Techniek heeft ons ver gebracht, maar Big Data gaat ons nog veel verder brengen. Als we ons maar bewust zijn en op een goede manier getriggerd worden waar we slordig bezig zijn. Daar kunnen we winst behalen.

Besef wat we allemaal weggooien

Dat drijft mij ook in het kader van energiebesparing; het slordige eruit krijgen en weer nauwkeurig en efficiënter te werk gaan. 70% van de gebouwen staat niet goed afgesteld.* Als die allemaal teveel energie gebruiken, beseffen we wel wat we dan niet allemaal weggooien? Dit moet toch anders kunnen? Ik wil graag bijdragen aan die bewustwording.

Dit los ik niet alleen op, dit moeten we samen doen. Daarom is Big Data zo interessant. Als je het gebruikt voor je eigen pand en dit kunt borgen. In grotere gebouwen is het wettelijk verplicht dat je borgt en aan energiebesparing gaat doen. Dan moet je eerst meten en dan kun je verbeteren. Langzaamaan wordt het door de overheid opgelegd. Het lijkt net of het een dure oplossing is en geld kost.

Investeren = presteren

Wil je hier mee aan de slag? Bel of mail me gerust: 085 – 105 25 74 | Mark Janssen

*Bronvermelding: TNO

Deel dit bericht

Recente blogs

Bespaar kosten door optimaal onderhoud

Hoe heb jij het periodieke onderhoud aan je gebouwgebonden installaties geregeld? Waarschijnlijk komt er eens per jaar een monteur die de boel inspecteert en een aantal routines uitvoert. Zoals het doormeten van alle systemen en het vervangen van accu’s en batterijen. Dat is op zich een prima manier om je installaties in goede conditie te houden, maar het kan ook duurzamer!

LEES VERDER >>>