
OnZE
PROJECTEN
Ons doel is energiebesparend optimaliseren.
Wij bieden slimme software welke inzicht en analyse geeft voor Smart Buildings en machines.
Ons Platform is kosten besparend door preventief, correctief of voorspellend onderhoud.
Wij verwerken al je data veilig tot een overzichtelijk dashboard.
PROJECT HUMAN KIND

Voor deze scholen organisatie hebben we samen met Airteq gezorgd voor meer inzicht en uiteindelijk ook besparing.
De locaties zijn allemaal uitgevoerd met sensoren welke in de ruimte en koelkasten zijn geplaatst. Deze zijn via een centraal dashboard allemaal uit te lezen. Via deze portal kunnen ook de slimme ketelregelingen van Ommnia Systems worden aangestuurd.
Vanuit de portal kan per locatie de temperatuur en kloktijden worden ingevoerd. Via een veilige gateway van Secomea wordt deze wenswaarde naar de stuurkast gestuurd en worden ook actuele buiten- en watertemperaturen als ook de status van de ketel(s) weer terug gemeld. Doordat er meer inzicht is gekomen is gebleken dat er toch nog extra gasverbruik was op een aantal locaties.
Nader onderzoek bleek dat de oorzaak te wijten was aan het tapwater en wel een ringleiding. Deze ringleiding zorgde voor continue afkoeling van water en had een gasverbruik van 12m³/dag. Door ook de ringleiding niet 24/7 maar via een klok in te schakelen is een extra besparing van bijna 3200m³/jaar. Dat is met de huidige gasprijs gemiddeld €2,819 een besparing van €8796,-.
PROJECT KEPSER

Het Ommnia Systems dashboard geeft digitaal inzicht in wat Kepser verbruikt en ook eventuele afwijkingen worden gedetecteerd. Dat wordt dagelijks gemeten, van minuut tot minuut, waardoor je te allen tijden de resultaten kunt vergelijken met elkaar.
Op basis van deze meetgegevens, welke overzichtelijk in grafieken weergegeven worden, kun je relatief eenvoudig conclusies trekken. Wat is de kwaliteit van de stroom (vervuiling) en waar zitten verbeterpunten? Het dashboard traceert ook fouten en afwijkingen waardoor je in staat bent om je netwerk te gaan optimaliseren. Je kunt schade aan en uitval van machines en installatie voorkomen, doordat je in een vroeg stadium problemen detecteert.
Piekverbruik terugdringen dankzij inzicht
De eerste metingen zijn totaalmetingen, die daarna worden onderverdeeld in submetingen. Vanaf hoofdniveau wordt steeds dieper op de installaties ingezoomd. Is bijvoorbeeld het stroomverbruik te hoog op een bepaalde machine?
Wellicht wordt dat veroorzaakt door een verwarming die te hoog staat ingesteld of staan alle auto’s tegelijkertijd aan laadpalen of start de productie tegelijk op waardoor een piek in het verbruik ontstaat. Zulke piekverbruiken voorkom je liever omdat je daar op afgerekend wordt door het nutsbedrijf. Dit is eenvoudig te voorkomen door bijvoorbeeld machines niet gelijktijdig op te laten starten.
PROJECT HAART

Om deze woning uit 1910 te verduurzamen is er gekozen voor een warmteboiler (heatpipes) in combinatie met een warmtepomp. Door middel van het #3 Predict Platform is op basis van historische gegevens voorspellend gedrag bepaald.
Door dit juist te beoordelen en te presenteren in een dashboard is er dusdanig inzicht gecreëerd waarbij vraag en aanbod van de woning zo efficiënt mogelijk op elkaar wordt afgestemd. Hierbij zal er naar de weersvoorspelling gekeken worden om te bepalen of de woning door middel van zonne-energie verwarmd kan worden. Als dat niet mogelijk is zal de warmtepomp de warmte opwekken waarbij de aansturing vanuit Ommnia Systems wordt bepaald.
Ommnia Systems is een zelf lerend Platform, dit biedt een extra meerwaarde op het bestaande regelsysteem. Het levert een energiebesparing tot wel 30% en is tevens comfort verhogend.
PROJECT VERHEES & VAN DIJK

Dit nieuwbouwpand is voorzien van een energiezuinige installatie voor verwarmen, koelen en ventileren. Warmte en koude opwekking wordt via een energie-dak geregeld of aanvullend met warmtepompen opgewekt. Door middel van het #3 Predict Platform is op basis van historische gegevens voorspellend gedrag bepaald.
Door dit juist te beoordelen en te presenteren in een dashboard is er dusdanig inzicht gecreëerd waarbij vraag en aanbod van het pand zo efficiënt mogelijk op elkaar wordt afgestemd. Hierbij zal er naar de weersvoorspelling gekeken worden om te bepalen of het pand door middel van zonne-energie verwarmd kan worden. Als dat niet mogelijk is zal de warmtepomp de warmte opwekken waarbij de aansturing vanuit Ommnia Systems wordt bepaald.
Er wordt inzicht gegeven in het elektraverbruik. Gelijktijdig worden afwijkingen met historische waarden zichtbaar gemaakt en door gemeld.
PROJECT QUINTESS

Voor een pand in Amsterdam was onvoldoende inzicht in het verbruik.
De vraagstelling was om elektraverbruik van alle 18 sub-meters uit te lezen.
Wij hebben dit verbruik inzichtelijk gemaakt door middel van het #2 Preventive Platform en deze gegevens nauwkeuriger ingedeeld per kwartier, uur, dag, week, maand en zelfs per jaar.
Tevens worden er voor de eindgebruiker cyclisch rapporten verstuurd waarbij de eindklant zelf analyse verricht.
PROJECT KLIMAATGROEP HOLLAND

Nadat deze klant alle projecten, met name scholen, veilig kon benaderen door middel van ons #1 Correct Platform is de behoefte ontstaan om meer inzicht te krijgen in de status van hun toegepaste fancoil apparaten.
Het hoofddoel van de analyse is om software fouten op te sporen en daarmee de software in de toekomst te optimaliseren.
Door het gedrag van meerdere units te monitoren en deze met elkaar te vergelijken en tevens het gedrag voorafgaand aan een storing te analyseren is er dusdanig inzicht gecreëerd dat foutief regelgedrag gedetecteerd wordt.
Met deze gegevens wordt de software van de unit geoptimaliseerd.
PROJECT VOORSPELLEND ONDERHOUD

Voor een afvalverwerker hebben wij voorspellend onderhoud toegepast.
Doel is om de onderhoudsinterval bij hun machines beter te plannen en storingen te voorkomen. Op een installatie in het noorden van het land is op de gehele verwerkingslijn met de bestaande data uit een PLC gekeken om zoveel mogelijk inzicht te krijgen in het gedrag van de lijn.
Hierbij is gekeken naar (piek)stromen en toerentallen van vijzels en de samenhang in de verschillende onderdelen van de lijn. Omdat we geen historische gegevens beschikbaar hadden en de opdrachtgever nog in de aanloopfase naar predictive maintenance zit, is er om te beginnen gekozen om b.v. de stromen en frequenties te verdelen in laag/midden/hoog segmenten.
Gedurende het project zijn er regels toegevoegd om afwijkingen te detecteren. Wekelijks wordt hiervan een rapport gemaakt en verstuurd. Om tot een beter onderhoudsplan te kunnen komen zullen er in de toekomst nog meer lijnen toegevoegd worden.
PROJECT SLIMME METERS

Nog beter inzicht in je verbruik met het Ommnia Platform.
Je slimme meter heeft altijd een P1 poort welke bedoeld is om elektra en gas uit te lezen.
Door middel van #2 Preventive Platform en onze P1 adapter, welke via wifi verbindt naar het Ommnia Platform, kunnen wij inzicht geven in het verbruik. Via een wijzer is ook het werkelijk elektra verbruik (of opwekking) te zien en kun je real-time je aangesloten apparaten controleren.
Het verbruik van gisteren en vandaag is per uur zichtbaar en je kunt historische verbruik van elektra en gas vergelijken.
BINNENKORT HIER JOUW PROJECT?

Een comfortabele plek om te wonen en werken is in deze tijd geen luxe meer.
Vaak willen we als gebruiker een nog beter binnenklimaat. De beheerder/eigenaar wil in tegenstelling graag zo laag mogelijke kosten. Maar waar moet je beginnen met comfortverbeteringen en verduurzaming van je gebouw? Je machine of installatie monitoren, bewaken maar ook optimaliseren en onderhoud adaptief plannen?
Hiervoor hebben wij het Ommnia platform ontwikkeld! Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op.