Skip to content

Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Hoe werkt

Ommnia Systems

Onze oplossing Ommnia Systems bestaat uit een Correct Platform, Predict Platform en Prevent Platform voor meer inzicht in machines en gebouwen met als doel optimalisatie, verduurzamen en dus winst.

Dit kan door het verzamelen van allerlei data (Big data) en deze vervolgens écht te gebruiken. Dit kan zelfs automatisch met een Ommnia platform. Resultaat is natuurlijk een goed binnenklimaat, prestatieverhoging, comfortverbeteringen, verduurzaming van machines en gebouwen. Het resultaat is energiebesparing en minder kosten doordat er geen inefficiënte machines en gebouwen meer in jouw beheer zijn.

#1 correct platform
SNEL EN EENVOUDIG VEILIG TOEGANG
Snel en eenvoudig veilig toegang tot al jouw industriële installaties en gebouwbeheersystemen. Toekomstbestendige, betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke technologie.

Door gebruik te maken van de veiligste hardware en software is Ommnia CORRECT een van de meest complete oplossingen die op dit moment te verkrijgen is. Alle Remote Access Hardware is leverbaar uit voorraad en hebben wij directe contacten met de leveranciers zonder tussenkomst van andere partijen.

BUILDING & INDUSTRY

Veilig verbinden naar uw controller

Rechten op uw systeem dmv drag ‘n drop naar het einddevice

Merk onafhankelijk in te koppelen

Koppeling met diverse connectoren zoals TCP / IP, USB maar ook serieel


#2 prevent platform

BUILDING & INDUSTRY

Totaaloplossing installatiebeheer

Installatie gerelateerde regels en intelligente alarmen

24/7 inzicht in de installatie (s)

Grafieken en realtime dashboard

Koppeling met diverse connectoren zoals Modbus, OPC UA, SIemens S7, Rockwell CIP / Ethernet / IP, http generiek (json, xml)

Koppeling met diverse Data (cloud) protocollen; AWS, Azure, Schneider Machine-adviseur, Cumulocity, Alibaba / Aliyun, Secomea DCC

INZICHT IN AL JOUW GEBOUWEN EN MACHINES

Ommnia Systems de totaaloplossing voor machine- en gebouwbeheer inzicht in al jouw gebouwen en machines.

Het Prevent Building is een Gebouwbeheer Platform en geeft antwoord op het ontbreken van een gecentraliseerd platform voor machine- en  gebouwbeheer. Het platform bevat de volgende aspecten:

  • Het volledige beheer van een Veilige-Afstandsbeheer-verbinding.
  • Beheren, configureren van alarmen en doormelden aan de hand van Dienstroosters met escalatie.
  • Back-up en beheer van software.
  • Toegankelijk voor regeltechnisch installateurs, installateurs, adviseurs, gebouweigenaren en gebruikers.
  • White-Label-oplossing met geïntegreerde API connector.
  • Ondersteuning voor nagenoeg alle gebruikte scada- en gebouwbeheersystemen.

#3 Predict platform

ALLE DATA OVERZICHTELIJK IN EEN DASHBOARD

Al jouw data, trends én voorspellend onderhoud overzichtelijk in één dashboard. Dus geen verrassingen. Doordat de berekeningen binnen de Data Collectie Module worden gemaakt voordat deze worden verzonden naar de IoT Cloud, wordt de data geoptimaliseerd. Zo worden er niet onnodig veel gegevens verstuurd en hoeven we niet onnodig opslagcapaciteit te verspillen.

Middels specifieke ‘Event Triggers’ kan de Data Collectie worden gestart, kunnen additionele datapunten worden verzameld of kan de frequentie van het inlezen van de data worden verhoogd. Hiermee kun je bijvoorbeeld bij een storing van een apparaat bepaalde datapunten uitlezen die meer informatie geven over de oorzaak van de storing.

De ingebouwde ‘Store-and-Forward’ draagt zorg voor de integriteit van de verzamelde data. Zelfs als de Cloudomgeving om wat voor reden dan ook niet bereikbaar is, zal de module op locatie doorgaan met het verzamelen van data en deze opslaan op een ingebouwde op SD kaartgeheugenkaart. Op het moment dat de verbinding naar de cloudserver is hersteld, zal de data verstuurd worden zodat er geen data verloren gaat.

BUILDING & INDUSTRY

Alle voordelen van het Prevent platform

+

Betekenisvolle en duidelijke dashboards

Data visualisatie

Data analyse, realtime calculaties en meldingen bij afwijkingen

Voorspellende onderhouds cyclus

Geen dataverlies, opslag met batches

Wijzigen van instellingen en parameters

onze

producten

Waar bestaat onze oplossing Ommnia Systems uit? We hebben hier wat achtergrondinformatie, zodat je er wat dieper in kunt duiken. We maken gebruik van hardware en software. In het dashboard van Ommnia Systems kunnen wij dit allemaal aan elkaar koppelen.

Hardware

een beveiligde verbinding binnen 10 minuten

Onze hardware van Secomea maakt het mogelijk dat je overal ter wereld toegang hebt tot je machine of gebouw. Het biedt de mogelijkheid om vanaf elke locatie via PC, tablet of mobiel met een beveiligde verbinding in te loggen op controllers over de hele wereld én deze op afstand te beheren. Secomea voldoet aan strenge eisen en is volledig IEC62443-1 en Industrie 4.0 gecertificeerd.

Toegang op afstand eenvoudig in gebruik

Toegang op afstand wordt gebruikt door grote machinebouwers en systeemintegrators over de hele wereld.
Even wat technische uitleg voor wie iets meer inzicht wil: Het systeem bestaat uit een Gateway in het bedrijf (SiteManager). Deze hard- of software SiteManager zal via LAN/wifi/4G naar internet verbinden met de centrale GateManager. Om een verbinding op te bouwen is door een technici een LinkManager nodig. Deze Software is geïnstalleerd op de computer/laptop van de technici en maakt ook verbinding met de centrale GateManager. In de GateManager komen de SiteManager en de LinkManager bij elkaar, hier worden ook de rechten van de LinkManager bepaald. De GateManager maakt vervolgens een beveiligde verbinding. Er is ook een LinkManager mobile beschikbaar voor toegang tot bv. een webinterface of een RDP of VNC connectie op te zetten.

Software

Slimme software is een must in de smart-buildings

Slimme software is een must in de smart-Buildings en Industry van nu. Door inzicht te krijgen in energieprestaties, kun je immers snel bijsturen en kosten besparen. Een oplossing van Ommnia Systems biedt inzicht in het functioneren van machines en gebouwgebonden installaties bv. klimaatregelingen. Jouw installatie is tevens met de bestaande software op afstand te programmeren of verstelbaar. Zo ben je in staat om gemakkelijk verbruikspatronen en buitensporig verbruik te analyseren. Maar ook, geeft het dashboard indicaties van prestaties van machines en gebouwen afgezet door over de jaren heen te vergelijken met meetwaarden en gedrag. Wil je ook aan de slag met prestatieverbetering en verduurzaming van uw machine of gebouw waardoor deze toekomstbestendig is? Vraag naar de mogelijkheden.

inzicht in uw systeem zorgt voor lagere kosten

Door de veranderende energieprijzen hebben bedrijven vaak toenemende hogere energiekosten. Wellicht verwarm je soms onnodig een leeg pand of staan instellingen van  bv. een oven te ruim afgesteld. Ommnia Systems zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in het systeem waardoor jezelf online op een simpele manier de verwarmingstijden kunt aanpassen op ieder gewenst moment. Elke dag van iedere week een ander schema? Overwerken of zijn de medewerkers eerder naar huis? Geen probleem! Via het gebruikers dashboard kun je de verwarmingstijden snel en eenvoudig aanpassen. Bovendien heb je altijd inzicht in de weergegeven en verbeterde temperatuur.


Kortom slimme software die zich terugverdient!