Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

Energieverbruik sinds COVID 19

Energieverbruik sinds COVID 19

Een gebouw is anno nu veel dynamischer geworden. Niet alleen door de komst van COVID 19, maar ook door de weersomstandigheden. Daarnaast speelt het gebruik van nieuwe technieken zoals bijvoorbeeld ledlampen mee. Iedere keer verandert er iets in de levensfase van een gebouw. Hier wil je eigenlijk een monitor op gericht hebben. Dit is goed op te vangen met monitoring en beheer op afstand.

We kunnen er natuurlijk niet om heen dat het gebruik van gebouwen sinds Corona duidelijk is veranderd. Er zijn twee facetten:

  1. Het ene gebouw is leeg of er zijn nauwelijks mensen. De panden worden dus onnodig geklimatiseerd.

  2. Daarnaast worden panden maximaal met verse buitenlucht geventileerd, om de ‘Corona’ eruit te krijgen. Deze panden gebruiken veel meer energie dan normaal. Het verbruik van gebouwen is heel wispelturig geworden.

Inspelen op de levensfase van het gebouw

Waarom een extra monitoringsdashboard voor mijn gebouwbeheersysteem? Waar staat die data en wat meet ik dan? Je kunt onder andere veel beter op virussen als COVID 19 inspelen. Zo krijg je inzicht en ook geen onaangename energierekening aan het eind van het jaar.

Verbetering mogelijk

Waar begin je wanneer je beter om wilt gaan met de energie in jouw gebouw? Begin met de hoofdmeters. Ga op zoek naar een oorzaak. Je moet de verbeteringskansen in kaart brengen. Er ligt ergens een oorzaak voor verbetering en dus moet je op zoek naar afwijkingen ten opzichte van historische meetdata.

Wij nemen je mee in de verdieping naar de installaties: Is er bijvoorbeeld een lekkage in de perslucht installatie of een oude of kapotte koeling die steeds meer stroom verbruikt?

Elk pand is uniek en heeft diverse afgestemde energieverbruikers. Daarom is het ook maatwerk. Wij weten immers niet wat er in jouw gebouw gebeurd. Is het een school of een kantoor? Hoeveel mensen zijn aanwezig?

Wil je de regie terug over het energieverbruik van jouw gebouw? Wij kunnen je helpen! Bel voor een kennismaking: 085 – 105 25 74 | info@ommnia-systems.nl

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Recente blogs

Contact

Ommnia Systems B.V.

Haart 5

5835 CS Beugen


T: 085 – 105 25 74

E: info@ommnia-systems.nl

Offerte aanvragen?

Wil je vrijblijvend een offerte?

Neem dan contact op

© 2020 Ommnia Systems – Disclaimer – Algemene leverings- en betalingsvoorwaardenPrivacy policyCookie beleid – Website door Anouk geeft Vorm