Skip to content

Meer weten over hoe ommnia systems werkt?

of advies nodig?

De man achter Ommnia Systems

Drijfveer Ommnia Systems

Wat maakt hem zo gedreven om Ommnia Systems groot te maken? Het korte antwoord is heel simpel: energiebesparing. ‘Alle projecten met een energiebesparende factor zijn aan mij besteed. Mijn motivatie om mijn bedrijf in te zetten om energie te besparen is eigenlijk irritatie geweest. Ik dacht; dit moet toch anders kunnen?’ Aan het woord is eigenaar Mark Janssen.

Bij mij is de motivatie omtrent energiebesparing begonnen bij de ‘irritatie’ van projecten die niet goed opgeleverd werden. Ik denk dat het een jaar of tien geleden was. Veel installaties waren toen ook al niet goed in bedrijf gesteld of ingeregeld. Enorm veel energie was er nodig. Installateurs wisten eigenlijk ook niet goed wat ze nodig hadden. Er werd heel vaak naar projecten gereden om te kijken wat er aan de hand was en dan werd het probleem meestal niet direct opgelost

Kan het anders?

Dit moet toch anders kunnen? Ik ben er mee aan de slag gegaan. Op die manier begon het op afstand benaderen van systemen. Anno nu heet het Ommnia Systems. Het levert tijdswinst op, minder verkeersbeweging en het is efficiënter, goedkoper én zuiniger voor een bedrijf. Onder aan de streep is minder energie nodig om een project opgeleverd te krijgen. Destijds werden projecten voornamelijk door inzicht in meetgegevens niet goed opgeleverd. Tevens kon men nog niet op afstand monitoren en op afstand onderhoud aansturen.

Grootste drijfveer

Nu zijn we zo ver dat we een onderhoudsslag kunnen maken en hiermee bedrijven kunnen helpen! Een stuk prestatieborging. We zijn slordig met onderhoud op onze installaties en dat vraagt om verbetering. Dit is toch wel mijn grootste drijfveer in verband met energiebesparing. Oplossingen bieden om nauwkeuriger met systemen om te gaan. Vandaar dat Ommnia Systems bestaat.

Een volgende keer gaan we in op de slordigheid betreft systemen die we allemaal waarschijnlijk kennen. Hoe kun je met minder slordigheid meer energie besparen en tegelijk comfort verhogen?

 

Deel dit bericht

Recente blogs

De voordelen van het Ommnia Systems platform

Energie is een hot topic: de schaarste, de prijzen, de impact op het milieu. Niet alleen particulieren, maar juist ook bedrijven zullen hier een standpunt over in moeten nemen. Energie verbruiken doen we allemaal. Maar hoe hou je dat in de hand? En hoe stuur je bij?

LEES VERDER >>>